Om Café Förlig Wind

För mer än 20 år sedan startade Sara och Karin tillsammans med en kompis och sin mamma Café Förlig Wind i Pataholm. Platsen var helt enkelt för bra för att inte ha ett gammaldags kafé med mackor och hembakt. Sedan dess har Förlig Wind varit en institution i Pataholm varje sommar. Efter några år lämnades kaféet över för andra att driva och vi fick annat att göra i livet.

Nu är cirkeln sluten! Med början 2023 driver vi åter Café Förlig Wind, nu med Saras dotter Lisa. Verksamheten har växt och besökarna är fler, men mycket är sig likt. Det är fortfarande småskaligt, hembakt och hemtrevligt. Varje dag bakar vi själva pajer och kakor. Vi rör ihop våffelsmeten och vi har trevligt tillsammans. Det hoppas vi också att du som besökare ska märka!

Kaféet ligger i en fantastisk omgivning, väl värd ett besök i sig. Men om du kör E22 mot Kalmar eller Öland, så är det bara en liten avstickare på 5 km till avkoppling och gott fika. Från kaféet kan du välja att köra tillbaka till E22 vid Ålem eller följa den vackra kustvägen i en mil och köra på E22 vid Kåremo. Tidsmässigt är det ungefär lika, men vi rekommenderar starkt kustvägen.

Instagram
WhatsApp